2019-10-24 09:16:27• hírek • Szatmár.ro

Kisvárdán tettek látogatást az iskolások

A Barátság határok nélkül nevet viselő határon átívelő projekt részeként egy újabb közös kiránduláson vehettek részt a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola és a Szamoskrassói Bem József Általános Iskola diákjai és pedagógusai.

Ezúttal a Kisvárdai Teichmann Vilmos Általános Iskolában látogathattak el, ahol jó barátként üdvözölhették a tanintézmény diákjait, pedagógusait.

A kisvárdaiak egy szüreti bált idéző hangulatos műsorral fogadták a Szatmár megyei vendégeket, majd a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola hetedik osztályos kórustagjai vendégszerepeltek a városháza konferenciatermében. A jelenlévők nagy örömmel fogadták a hangulatos műsort.



Czap Jolán a kisvárdai tanintézmény iskolaigazgatója elmondta, fontosnak tartja a két Szatmár megyei iskolával való partnerkapcsolat ápolását, kiemelve, hogy a projektben résztvevő gyerekek számos új barátságra is szert tesznek, de a látogatások során új helyeket is megismernek.

Ezt követően a helyi Konferencia Központban folytatódtak az események, ott a diákok ott megtekinthették a jobb agyféltelkes grafitceruzás rajzkiállítást, majd a találkozó után a gyerekek és kísérő pedagógusaik meglátogatták a Szatmárcsekei Művelődési Házban található Kölcsey emlékszobát, majd református temetőben virágot helyeztek el Kölcsey Ferenc sírjánál.



A szatmárnémeti csoportot Paku Beáta tanítónő, Mitroi Tímea osztályfőnök és Dolhai Gyöngyi igazgatóhelyettes kísérte el.

A szamoskrassói csoportot Józsa Jázmin tanítónő, valamint Codrean Nóra tanárnő vezette.

 

A Szatmár.ro-nak beszámolt Mitroi Tímea.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: